23948sdkhjf

Resenärerna ändrade stadstrafik

Den 21 februari sker ytterligare förändringar i den nya stadstrafiken i Falköping. Det är resenärernas önskemål som ligger bakom nyordningen, enligt Västtrafik.
Det blir snabbare och enklare körvägar för Falköpings stadstrafik i fortsättningen. Efter önskemål från resenärer tillkommer också en hållplats medan en annan tas bort.

– Trafiken har varit igång ett tag och vi har snabbt sett behovet av att göra några justeringar utifrån våra resenärers önskemål, säger Camilla Holtet , affärsområdeschef i Skaraborg.

De förändringar som genomförs innebär snabbare och enklare körvägar kring Resecentrum och enklare körvägar mellan Danska vägen och Järnvägsgatan. Den tidigare hållplatsen vid Mössebergsgatan (Postterminalen) återupptas medan hållplatsen Nils Ericsonsgatan tas bort för stadstrafiken. Resandet från den hållplatsen har varit lågt och de boende i närheten har inte särskilt långt till andra hållplatser. De nya körvägarna är totalt sett lite kortare och framför allt snabbare vilket gör att bussarna bättre kommer att kunna hålla tidtabellen

- Någon kanske frågar sig varför vi inte gjorde detta från början. Ibland ser man helt enkelt inte alla konsekvenser förrän man verkligen börjar köra, men vi är inte sämre än att vi kan ändra oss, säger Camilla Holtet.

Fakta/Stadstrafiken i Falköping
Den 12 december startade ett helt nytt upplägg av stadstrafiken i Falköping. Detta är ett viktigt steg mot Västtrafiks mål om att öka resandet i kollektivtrafiken i Skaraborg med 50 procent till år 2025. Genom att låta resenärerna påverka trafiken utformning ska fler lockas att åka med stadsbussarna i ”Guldstaden”.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078