23948sdkhjf

Volvohybrider till London

Volvo Bussar har vid en ceremoni lämnat över 20 klassiskt röda dubbeldäckare till Arriva i London. Den här gången handlade det om Volvos nya hybridbussar.
Volvos dubbeldäckarhybrid ger ytterligare ett bidrag till Arrivas och Transport for Londons satsning på miljöeffektivare persontrafik, enligt Volvo Bussars beskrivning av affären. Och kanske är det så att det nu börjar lossna på allvar för Volvos hybrider som nu rullar litet här och var i Europa.

De nu aktuella hybridbussarna från Volvo skall användas på flera av de linjer som Arriva opererar för Transport for London. De 20 bussarna överlämnades officiellt till vd för Arriva London, Bob Scowen och chefen för London Buses, Mike Weston av Volvo Bussars försäljningschef Phil Owen och Sam McLaren, försäljningsansvarig i The Wright Group.

– Det känns mycket bra den nya teknologin introduceras i Arriva Londons bussflotta. De första reaktionerna från förare och passagarer har varit positiva, säger Bob Scowen .

Volvos hybridbuss är en parallellhybrid där en mindre dieselmotor och en elmotor kan köras var för sig eller tillsammans. Elmotorn drivs av ett batteri som laddas genom att bromsenergin återvinns.

– Genom att vi återvinner bromsenergin på bussarna, kan vi kraftigt sänka bränsleförbrukningen och därmed också energiförbrukningen och emissionerna av växthusgasen koldioxid. Vi har sett på de hybridbussar som rullar i trafik att det kan handla om en minskning med ända upp till 35 procent, säger Volvo Bussars miljöchef Edward Jobson .

En stor fördel är att dieselmotorn stängs av vid hållplatser och bussen startar igen enbart på elmotorn. Det ger en tyst och avgasfri miljö vid hållplatserna.

– Arriva ställde tuffa krav på de bussar de behöver för sin trafik i London. Volvos dubbeldäckarhybrid uppfyller alla miljökrav och Arriva får därför miljöstöd av staten för de nya bussarna, säger Phil Owen på Volvo Bussar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063