23948sdkhjf

Sensys får USA-order

Sensys Traffic AB har fått order värd 1,5 miljoner kronor via sin partner Sensys America till en kund i USA. Ordern omfattar ett system för hastighetsövervakning.
Ordern omfattar leverans av system som är anpassade till en flexibel och portabel tillämpning av hastighetsövervakning. Bland annat har dessa system en betydligt lägre energiförbrukning än konventionella system.

– Vi är glada att våra tidigare leveranser till USA har resulterat i ytterligare en order, säger Johan Frilund , vd för Sensys Traffic AB.

– Tillsammans med Sensys America och deras slutkund ser vi stora möjligheter till framtida affärer på den här typen av flexibla och strömsnåla hastighetsövervakningssystem.

Marknaden för automatisk trafikövervakning i USA har historiskt växt med 20-25 procent per år. Det har hittills främst rört sig om rödljusövervakning, men nu har man börjat tillåta automatisk hastighetsövervakning i ett flertal delstater.

Sensys Traffic utvecklar och marknadsför system för trafiksäkerhet och trafikinformatik. Systemen används främst för hastighets- och rödljusövervakning. Aktien noteras på NASDAQ OMX Stockholm.

/KL
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063