23948sdkhjf

Umeåresenärer allt mer nöjda

Ultra, Umeås stadstrafik, klättrade 2010 från plats 15 till plats 8 på listan över nöjda kunder för kollektivtrafikbolag i stadstrafik i Sverige.
– Det är ett inspirerande betyg som sporrar oss att öka takten i förbättringsarbetet, vi är på rätt väg och ska 2015 ha Sveriges mest nöjda bussresenärer, säger en glad Lennart Holmlund , ordförande i Umeå kommunföretag.

Ultra klättrar alltså sju placeringar i listan som visar hur nöjda resenärerna är med landets kollektivtrafiksbolag i stadstrafik.

Tydligt är att allt fler lockas att välja bussen. 2010 genomfördes 1,3 miljoner fler resor i Umeå jämfört med 2005, bara under 2010 ökade antalet resor med en halv miljon.

Att resorna ökar och att resenärerna blir allt nöjdare sker parallellt, och det menar Ultra beror på Umebornas egna förslag:

– En stor del av de förändringar som vi har genomfört och nu planerar att genomföra är Umebornas egna, säger Lennart Holmlund.

– Via webbplatsen ultravillmer.nu har vi fått in mängder av bra tips och idéer om hur lokaltrafiken kan bli ännu bättre. Det engagemanget är enormt viktigt för att vi ska kunna fördubbla det kollektiva resandet till 2020.

Under 2011 satsar Ultra vidare på att bland annat svara upp mot den ökade tågtrafiken till följd av Botniabanan. Ökad turtäthet längs centrala stråk och nya hållplatser planeras.

Fler bussar sätts nu i trafik och linjenätet anpassas för att mer logiskt och effektivt binda samman populära resmål.

– Vi planerar att förstärka trafiken på nya linje 1 och linje 8 från vintertidtabellen 2011-2012 och erbjuda en turtäthet på 10 minuter under hela dagen, klockan 7-18. Med den förändringen hoppas vi kunna nå sex miljoner resor 2012, säger Lennart Holmlund.

Ultra , Umeås stadstrafik, är ett samarbete mellan Länstrafiken i Västerbotten, Nobina och Umeå kommunföretag. Länstrafiken i Västerbotten är trafikhuvudman för både den lokala och regionala trafiken på Västerbottens vägar.

De sköter även upphandlingen av trafiken och entreprenören Nobina fick 2008 uppdraget att trafikera Umeås tätort. Ultra är själva stadstrafiken i Umeås tätort och Umeå kommunföretag, en del av Umeå kommun, beställer och bekostar den.

/KL
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079