23948sdkhjf

Uppåt för Infranord

Infranords första år som bolag: resultatförbättring och ökad orderingång.
Infranord har under sitt första år som bolag förbättrat resultatet och ökat omsättningen. Rörelseresultatet uppgick under 2010 till 30 miljoner kronor (-74 miljoner kronor) och nettoomsättningen uppgick till 4 507 miljoner kronor (4 414 miljoner kronor). I resultatet ingår kostnader om -23 miljoner kronor (-105 miljoner kronor) avseende bolagiseringen av verksamheten.
– Det är glädjande att vi trots tilltagande konkurrens har haft en mycket god orderingång under året, säger Infranords vd Niclas F Reinikainen. Vi har vunnit flera stora servicekontrakt, bland annat Stockholm Mitt, som är ett uppdrag i Sveriges mest komplexa järnvägstekniska miljö med trafik dygnet runt. Vi kan också se att vårt effektiviseringsarbete har gett resultat, bland annat i form av minskade driftskostnader.
Orderingången uppgick under 2010 till 4 992 miljoner kronor, en ökning med 16 procent jämfört med föregående år och orderstocken uppgick vid årets slut till 5 129 miljoner kronor, en ökning med 11 procent jämfört med föregående år.
– Infranord har ett komplett utbud när det gäller järnvägsunderhåll och järnvägsentreprenader och våra medarbetare har en unik kunskap om de svenska järnvägsanläggningarna, säger Niclas F Reinikainen. Nu ser jag också med tillförsikt fram mot att Infranord ska växa i Danmark och etableras i Norge.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093