23948sdkhjf

Söderköping och Norrköping utreder spårtrafik

Förutsättningarna och viljan finns. Men innan den första spårvagnen rullar mellan Norrköping och Söderköping återstår mycket arbete. Det konstaterar Norrköpings och Söderköpings kommuner.
Norrköpings och Söderköpings kommuner har tillsammans tagit fram en idéstudie som tittat på möjligheten att bygga spårväg mellan Norrköping och Söderköping. Resultatet är glasklart: visst går det bra att bygga spårväg mellan Norrköping och Söderköping!
Utredningen visar att det skulle vara tekniskt möjligt att bygga spårväg med en restid under 30 minuter. Målpunkterna för linjen skulle vara städernas respektive resecentrum.
För att bygga spårvägen vill man använda den nuvarande E22:an, så innan planerna kan sättas i verket behöver den nya vägen vara klar.
Det är idag omkring 4 000 personer som varje dag pendlar mellan städerna. De allra flesta väljer bilen som transportmedel.
– Att åka spårvagn är ett attraktivt sätt att resa, vi tror att många av dem som idag pendlar med bilen skulle ta spårvagnen istället, säger Magnus Berge, kommunalråd i Söderköpings kommun.
Också nöjesresorna skulle i framtiden kunna ske via spårvägen.
– Istället för att ta bilen till Söderköping för att strosa längs kanalen och äta glass kan vi kanske i framtiden ta spårvagnen istället, säger Eva Andersson, kommunalråd i Norrköpings kommun.
Förbättrade kommunikationer mellan städerna skulle göra att fler kan bo och arbeta på olika orter, vilket är positivt för arbetsmarknaden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063