23948sdkhjf

Nu startar Bussförar-SM 2011!

17 februari startar Bussförar-SM 2011, tävlingen som ska utse Sveriges bästa bussförare. Samtidigt tar Bussarbetsgivarna över som tävlingens huvudarrangör.
Bussförar-SM handlar inte bara om att utse den som kan köra buss bäst. Vinnaren ska även visa prov på bra omhändertagande av resenärer samt agera rätt vid en olycka.

– Vi tycker att tävlingen är mycket intressant och viktig för busstrafikbranschen och tror att konceptet kan utvecklas ytterligare. Intresset för tävlingen har ökat väldigt år från år och är nu riktigt stort, säger Lars Askelöf , vice vd för Bussarbetsgivarna som arrangerar tävlingen i samarbete med tidningarna RESFORUM och TRAFIKFORUM .

Bussförar-SM 2011 genomförs i tre etapper. Först sker uttagning genom ett internetbaserat teoriprov som från i dag finns på www.bussforar-sm.se. Senast den 15 juni ska alla tävlande ha genomfört uttagningsprovet för att ha chans att gå vidare. De 16 bästa från uttagningsprovet kallas till finalen den 3 september för att göra teoriprov och omfattande praktiska prov, bland annat halkkörning och katastrofövning. Vinnaren koras den 28 september i Stockholm.

– Tävlingen handlar alltså om mycket mer än att manövrera en buss. Det handlar också om att ta hand om människor och agera rätt vid olyckstillbud. Dessutom måste man tänka på att köra säkert, ekonomiskt och miljövänligt. Genom att visa på kompetensen hos de bästa bussförarna i landet skapar vi viktiga förebilder och bidrar till att öka yrkesstoltheten, säger Caj Luoma , chef för Utbildning, arbetsmarknad och arbetsmiljö på TransportGruppen och Bussarbetsgivarna.

– Det är mycket viktigt att öka intresset för bussföraryrket särskilt hos unga människor. Branschen behöver många nya förare de närmaste åren, säger Lars Askelöf.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078