23948sdkhjf

Nu kan rörelsehindrade kryssa

Förbundet för ett samhälle utan rörelsehinder, DHR, har Make my way -certifierat såväl Birka Cruises terminal som fartyget Birka Paradise. Därmed finns en garanti för att även rörelsehindrade kan ta del av utbudet hos Birka Cruises fullt ut.
– Det känns naturligtvis bra. Nu vet vi att en grupp människor som ibland har svårt att få del av samma utbud som oss utan rörelsehinder verkligen får det på Birka Cruises, säger Lars Näslund , vd för Birka Cruises.

Make my way -certifieringen är DHR Stockholms kvalitetsstämpel som delas ut till verksamheter där rörelsehindrade kan använda alla faciliteter utan problem.

Innan Sebastian Nikula, kanslichef vid DHR Stockholm, kunde överräcka certifikatet som visar att Birka Cruises lever upp till kraven hade både företagets lokaler och fartyget Birka Paradise undersökts utifrån behoven hos en person som är rullstolsbunden, använder rollator, kryckor eller elrullstol.

– Vi har gjort en bedömning av helheten, exempelvis avfasningar i trottoarer vid terminaler och toaletter på fartyget. Och på Birka Cruises fungerade helheten jättebra, säger Sebastian Nikula .

Under inspektionen testar en rullstolsbunden person olika delar i verksamheten så att det praktiskt går att se att de verkligen fungerar också för den som använder rullstol. Make my way arbetar för ett mer tillgängligt samhälle och ägs och förvaltas av DHR:s Stockholmsavdelning.

Läs mer påwww.makemyway.se.

/KL
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063