23948sdkhjf

Keolis i språkbråk

När Keolis nyligen tog över stadstrafiken i Jönköping skulle alla tala svenska hela tiden. Ett lokalt initiativ, enligt bussbolaget som säger sig inte ha någon sådan policy.
Det dokument som beskrev förhållningssätt och ordningsregler för Keolis Sverige Jönköping och som presenterades i Jönköping på början av veckan var ett lokalt initiativ. Keolis Sverige har ingen policy som hanterar språkfrågan och dokumentet används inte längre.

– Keolis Sverige uppmuntrar medarbetare att inkludera varandra i samtal för att öka gemenskap och trivsel på arbetsplatsen. Detta reglerar inte vilket språk som får användas för dialog mellan medarbetare. Vi arbetar aktivt med att ta tillvara på det mångfald som finns i företaget och aktivt arbetar för att främja det. säger Helena Reinhagen , kommunikationsdirektör på Keolis.

Vid anställning på Keolis Svrige ställs krav på att kommunicera god svenska. Detta utifrån två skäl. Det handlar om service och säkerhet. Säkerhet för att kunna kommunicera klart och tydligt med trafikledning vid incidenter och olyckor. Service för att kunna kommunicera med våra trafikanter.

Keolis Sveriges 6 000 medarbetare representerar mer än 60 nationaliteter. Det berikar oss som arbetsplats och ökar vår förmåga att ge service, enligt Helena Reinhagen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047