23948sdkhjf

Fler Regina för Västtrafik

Bombardier har fått ytterligare beställning från Västtrafik på Regina-tåg. Tågen som också är de snabbade i Sverige har blivit mycket populära på många håll.
Bombardier Regina-succén fortsätter, enligt tillverkaren Bombardier. Hittills har 109 sådana tåg levererats eller beställts i Skandinavien. Sedan de lanserades1999 har Regina-tågen bidragit till en kraftig ökning av passagerare på de orter som trafikeras. Enligt tillverkaren är förklaringen att tågtypen passar för alla trafiktyper, regional, interregional och intercity trafik.

Regina-tågen är mycket tillförlitliga, enligt tillverkaren, och beprövade för att klara det hårda vinterklimatet i norra Europa. Faktum är att tågtypen klarade förra vintern, 2009-2010 bättre än andra tågtyper – hur det ligger till för den ännu pågående vintern finns det ännu ingen statistik på. Förklaringen enligt tillverkaren är ett mycket effektivt underhåll och en väl fungerande organisation i Göteborg och Gävle som givit tågen en mycket hög tillgänglighet i trafik, med över 99 procent.

Bombardier Mitrac, Bombardiers innovativa system för drivning och styrning, där exempelvis regenerativ bromsning ingår, sparar upp till 20 procent mer energi än den tidigare generationen av höghastighetståg. Dessutom bidrar Reginas boggier till lägre spårslitage. Allt detta enligt tillverkarens uppgifter

– Tack vare dess komfort och pålitlighet är Regina-tågen mycket uppskattade av våra passagerare. Då vår region fortsätter att visa en stark passagerartillväxt vill vi möta efterfrågan med fler av den här typen av tåg, som vi har en god erfarenhet av, säger Lars Backström , vd för Västtrafik.

– Beställningen bekräftar vår fortsatt starka position på den skandinaviska marknaden, säger Klas Wåhlberg , vd för Bombardier Transportation Sweden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064