23948sdkhjf

Finsk Mercedes-handlare utökar i Sverige

En av Mercedes-Benz Sverige AB:s äldsta samarbetspartners, Philipson Västra Svealand Bil AB, övertogs den första mars i år av finska Veho Group Oy Ab.
Veho övertog bolaget och återförsäljaranläggningarna i Karlstad, Örebro och Falun. Verksamheterna har drygt hundra medarbetare och en sammanlagd omsättning på 450 miljoner kronor. Philipsons anläggning i Mora berörs inte av affären.
Philipson är sedan länge förknippat med Mercedes-Benz och ägaren, Kent Gravesen, har under sin tid tillsammans med sitt ledningsteam utvecklat anläggningarna och försäljningen av person-, transport- och lastbilar samt verkstad och reservdelsförsäljning på ett positivt sätt.
- Vi har långvariga och starka band med de aktuella återförsäljarna, säger Jörg Himmelmann, vd för Mercedes-Benz Sverige AB. Deras strategiska värde kan inte överskattas. Veho Group har med sin anläggning i södra Stockholm varit framgångsrik inom det svenska återförsäljarnätet. Vi ser fram emot ett fortsatt tätt och förtroendefullt samarbete och vi vet att Mercedes-Benz är i goda händer. Veho Group är ett bra exempel på vår strävan att bygga strategiska partnerskap med våra återförsäljare.
Veho har drygt 70 års erfarenhet som importör av Mercedes-Benz i Finland. 2007 etablerades företaget i Kungens Kurva, Stockholm, där man säljer person- och transportbilar i en modern anläggning.
Philipson Bil har sitt ursprung i den bilrörelse Gunnar V. Philipson startade i Stockholm 1908; Philipson Bil. Verksamheten i Karlstad inleddes 1935 och i Örebro samt Falun 1952. Förvärvet av Philipson Västra Svealand Bil AB innebär att Veho Group Oy i Sverige kommer att ha drygt 175 medarbetare och en årlig omsättning på cirka en miljard kronor.
Veho Group Oy är den ledande bilhandelskoncernen i Finland och bedriver verksamhet även i Baltikum och Sverige. Verksamheten omfattar import, detaljhandel och serviceverksamhet för personbilar och nyttofordon. Familjeföretaget grundades 1939, som distributör för Mercedes-Benz i Finland. Veho-koncernens omsättning uppgick 2010 till motsvarande 8,6 miljarder kronor (910 miljoner Euro) och koncernen sysselsätter för närvarande mer än 2 000 personer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078