23948sdkhjf

Husdjuret avgör resmålet

Majoriteten av landets husdjursägare säger att husdjuret påverkar vart semesterresan går. Det visar sig i Stena Lines senaste resebarometer.
Helst vill husdjursägarna ta med sin fyrbenta familjemedlem till grannländerna, visar Stena Lines senaste resebarometer. På företagets linje mellan Göteborg och Kiel har antalet svenska resenärer med husdjur ökat med 30 procent. Till sommaren är ”hundhytterna” ombord snart fullbokade. I Resebarometern som genomförts av Scandinfo har 420 slumpvis utvalda husdjursägare deltagit. Hund och kattägare dominerar men även marsvin, kanin och reptilägare finns bland de svarande. Mer än varannan husdjursägare, 57 procent, säger att den fyrbenta familjemedlemmen definitivt eller delvis påverkar vart man reser på semestern.

Grannländerna Danmark och Norge är i topp över de europeiska länder som man helst skulle vilja resa till med sitt husdjur. Därefter följer Tyskland, Finland, Italien och Frankrike. Norge och Danmark är i topp även över resmål man faktiskt tagit med sitt husdjur till, följt av Finland, Tyskland och Storbritannien.

Rekordmånga svenska hundar i Europa?
På Stena Lines bilsemesterlinje Göteborg-Kiel finns åtta särskilda hytter där husdjur är välkomna. Från 2006 till 2010 ökade bokningarna av ”hundhytterna” från Sverige med 30 procent. Inför sommaren är många av hytterna redan bokade, främst av tyskar och holländare som är ute i god tid, men mycket talar för att också rekordmånga svenska hundar och katter får uppleva Europa i sommar.

– Det har blivit enklare att ta med sig husdjur mellan EU-länder och med dagens bilar är det inga problem att resa längre sträckor med familjens bästa vän. Vi har sett en allt större efterfrågan på våra hytter för husdjur de senaste åren och inför sommaren är vi snart fullbokade. Det verkar som att rekordmånga svenska hundar och katter ska resa till Europa! säger Claes Berglund , chef för Stena Lines Tysklandslinje.

FAKTA/Stena Lines Resebarometer
Resebarometern genomförs två gånger per år av undersökningsföretaget ScandInfo på uppdrag av rederiet Stena Line. Undersökningen genomfördes i september 2010. Urvalet av respondenter representerar den svenska befolkningen mellan 18-70 år. 420 husdjursägare svarade på frågorna om att resa med husdjur med hjälp av internetintervjuer. Hund och katt var klart vanligast men även marsvin, kanin och reptilägare fanns bland de svarande. Urvalet bygger på ett slumpvis sannolikhetsurval, ingen av deltagarna är självrekryterade.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062