23948sdkhjf

Fler garageplatser i Stockholm

Ett nytt investeringsprogram ska skapa omkring 6 000 parkeringsgarage i Stockholms innerstad i 24 föreslagna anläggningar. Därmed får fler bilar plats i city.
Stockholms stads kommunfullmäktige väntas i samband med sitt sammanträde i veckan fatta beslut om ett investeringsprogram för parkeringsgarage i innerstaden. Programmet innefattar 24 föreslagna anläggningar omfattande cirka 5 200-6 200 parkeringsplatser i innerstaden.

– Stockholm fortsätter att växa, staden förtätas och ny stad växer fram. Parkeringsgarage under jord frigör mark ovan jord och kan därmed bidra till att skapa förbättrade boendemiljöer när den rörliga trafiken och söktrafiken på gatorna minskar. Investeringsplanerna skapar möjlighet för användande av moderna energisnåla anläggningar med ny teknik och i flera av förslagen ingår välbehövliga upprusningar av kringliggande parker, säger trafikborgarrådet Ulla Hamilton (M).

Beslutet är att se som en inventeringslista med förslag. Vart och ett av förslagen kommer sedan att utredas noggrannare innan det kan bli fråga om eventuella investeringsbeslut.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.346