23948sdkhjf

Trafikcenter granskas

Trafikcenter i Kumla kan ha brustit i sin förarutbildning för tunga fordon. Nu granskas verksamheten av en extern revisionsfirma.
Det är Sydnärkes Utbildningsförbund som slagit larm sedan det framkommit att det finns brister i förarutbildningen i Trafikcenter i Kumla nära Kvarntorp. Utbildningsförbundet misstänker att företaget inte levererat den utbildning som utbildningsförbundet har betalat för. Det finns också misstankar om att förarbevis för tunga fordon skrivits ut på felaktiga grunder.

Trafikcenter i Kumla ägs av Länstrafiken i Örebro län som i dagsläget inte vill kommentera vad som hänt – i stället hänvisar man till den pågående granskningen.

– Vi har noterat att det framförts i media att det förekommit oegentligheter i verksamheten vid Trafikcenter i Kumla. Mot den bakgrunden har vi träffat vd för Trafikcenter och fått en redovisning av vad det handlar om. Vi har då också fått information om att ett oberoende revisionsföretag ska utreda frågan och granska verksamheten. Vi avvaktar utredningens slutsatser för att därefter ta ställning till om det finns skäl att ändra planerna för Bussförar-SM och flytta finalen till annan plats, säger Caj Luoma vid Bussarbetsgivarna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078