23948sdkhjf

Mord på Göta kanal!

Kommissarie Beck går igen på Göta kanal i sommar – för att åter lösa mordet på Roseanna. Maj Sjövall är med ombord på klassiska kanalbåten M/S Diana.
Enligt rederichefen Håkan Gullberg hänvisar fortfarande gäster ombord att just boken ”Roseanna” inspirerat dem att åka med rederiet och M/S Diana. Framförallt tyska gäster framför det när vi ställt frågan på gästenkäterna. Den första boken i serien om kommissarie Beck, ”Roseanna”, utspelade sig ombord på kanalbåten Diana under mitten av 1960-talet och författarparet Sjöwall/Wahlöö fick inspiration till romanen ombord på båten. Boken filmatiserades senare i två versioner med bland andra Keve Hjelm och Gösta Ekman som rollfiguren Beck.

Boken ”Roseanna” handlar om mordet på en amerikansk turist ombord på M/S Diana och var den första i en serie av de tio originalböckerna om hur kommissarie Beck och svensk polis tog sig an svåra brott. Många menar att böckerna lade grunden till ett helt nytt sätt att skriva kriminalromaner.

Författaren Maj Sjöwall , den ena av det berömda författarparet, kommer på två av sommarens kanalkryssningar berätta mer om hur hon och hennes make Per inspirerades av närvaron ombord på båten men också om själva tidsandan under 60-talet som präglades av en stark politisering av samhällsdebatten.

Kryssningarna med Maj Sjöwall kommer att gå den 12-13 och 14-5 augusti mellan Motala – Söderköping och v/v. Vi får i sommar en möjlighet att livs levande ta del av Maj Sjöwalls unika författarskap i allmänhet men också om hennes genuina intresse för båtar, ett intresse som hon förövrigt delade med sin make och medförfattare Per Wahlöö.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047