23948sdkhjf

Start för Heliski i Riksgränsen

18 mars är det säsongspremiär för Heliski i Riksgränsen. Säsongen pågår fram till slutet av maj. Heliski eller solskidåkning blir det dygnet runt från 13 maj då solen är uppe dygnet runt.
Sedan 2009 är det Mountain Guide Travel, med erfarna certifierade bergsguider, som ansvarar för Heli-turerna i Riksgränsen.

– I området kring Riksgränsen finns fjäll som erbjuder mellan 700 och 1000 fallhöjdsmeter på bara några minuters flygtid. Och topparna kring Kebnekaise ytterligare en bit bort bjuder på upp till 1500 fallhöjdsmeter. Det finns alltså fantastiska möjligheter till sagolik skidåkning med helikopter i Riksgränsen, säger Andreas Bengtsson , UIAGM/IFMGA-guide.

En nyhet för året är att det finns möjlighet att boka Heliski i paket tillsammans med boende, frukost, skidpass och lavinkurs. Priset är från 4165 kr per person, och då ingår ett 3-toppslyft.

– Våra gäster har ofta ett särskilt stort skidintresse och då är det roligt att kunna erbjuda starka skidäventyr som många har råd med säger Johan Moberg, Marknadschef på Strömma Fjäll & Aktivitet.

Säkerheten har högsta prioritet vid Heliski, och varje deltagare blir försedd med modern lavinsäkerhets-utrustning. Alla guider är auktoriserade bergsguider av det internationella förbundet UIAGM/IFMGA, och både guider och piloter har lång erfarenhet av Heliski i Riksgränsen.

– Säkerheten är i fokus, och det är viktigt för oss att gästerna känner sig trygga, avslutar Andreas Bengtsson.

FAKTA/Heliski Riksgränsen
Säsong 18 mars till slutet maj
Heliski i midnattsol från 13 maj
Max 5 personer per Helikopter
1-, 3- eller 5-toppslyft
Enbart Heliski (ej paket) från 2550 kr, 3-toppslyft
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078