23948sdkhjf

Fler Alstom-tåg till Västtrafik

Länstrafikbolaget Västtrafik AB har beslutat att utnyttja deras option på 11 Coradia Nordic Regionaltåg (X61) hos Alstom. 
Den ursprungliga ordern om 11 tåg placerades hos Alstom i december 2008, och kommer att levereras under 2012. De ytterligare 11 tågen kommer att levereras under 2013. Ordern är värd cirka 66 miljoner euro.
- Vi är stolta over att ha mottagit ännu en beställning av Alstom Coradia Nordic Regionaltåg, säger Lars Kleppe, vd i Alstom Transport. Västtrafiks beslut att investera i nya och moderna tåg visar deras stora engagemang för resenärerna.
De nya tågen till Västtrafik är ledade 4-vagnars EMU (Electrical Multiple Unit) som har en högsta hastighet på 160 km/h. De kommer att trafikera pendeltågslinjerna till Kungsbacka och Alingsås, och även den nya pendeltågslinjen till Ale som öppnar i december 2012.
- De nya tågen ingår i vår stora satsning på kollektivtrafik inför lanseringen av trängselskatten i Göteborg 2013, säger Roger Vahnberg, vice vd i Västtrafik. I förlängningen är de en viktig del i vårt fördubblingsarbete.
Alstom har verksamhet på 8 platser Norden. Hittills har Alstom levererat 71 pendeltåg till Stockholms länstrafik (SL) och ytterligare 12 tåg är under leverans. Skånetrafiken har beställt 49 tåg. Östgötatrafiken och Jönköpings länstrafik har beställt 5 respektive 2 Coradia Nordic Regionaltåg och Norrtåg ytterligare 12 tåg. Totalt har Alstom sålt 173 Coradia Nordic till svenska länstrafikbolag.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062