23948sdkhjf

Strand till Flygbussarna

Den 1 mars tillträdde John Strand jobbet som ny vd för Flygbussarna. Han ansvarar därmed för både den välkända busstrafiken och den nya satsningen SuperShuttle, som erbjuder delad skjuts till flyget till ett betydligt lägre pris än taxi.
John Strand var senast vd för Svenska Förpacknings- och Tidningsinsamlingen AB och har tidigare bland annat jobbat med trafikteknik och energientreprenader.

– Vi har en stark marknadsposition men också tuff konkurrens, främst från det jag vill kalla ”vanebilismen”. Alltför många tar oreflekterat egen bil eller taxi till flyget och det fungerar inte om vi ska lyckas minska koldioxidutsläppen runt flygplatserna, säger John Strand , vd för Flygbussarna.

En av de främsta utmaningar blir att fullfölja lanseringen av SuperShuttle, minibussar där flera resenärer delar skjuts direkt från hemmet, kontoret eller hotellet till flyget. Resan har ett fast pris som är betydligt lägre än taxi. Trafiken startade den 1 februari och tillväxttakten är mycket god.

– Vi vill lära svenskarna att samåka. Många tycker att det är för dyrt med taxi men för långt till bussen. SuperShuttle tar busshållplatsen hem till resenären. Genom att fler väljer bort taxi eller egen bil och i stället delar skjuts till flyget minskar både kostnaden och klimatbelastningen, säger John Strand.

FAKTA/John Strand
Född: 1971
Senaste befattning: vd för Svenska Förpacknings- och Tidningsinsamlingen AB
Utbildning: civilekonom vid Handelshögskolan i Umeå, marknadsexamen från Kingston University i London
John Strands vision med nya jobbet: ”Vi vill lära svenskarna att samåka”
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063