23948sdkhjf

Mikael Ahlerup årets Chef 2011

Vid Kompetensgalan 16 mars utsågs Astrid Lindgrens Världs vd Mikael Ahlerup till Årets Chef 2011. Galan, som arrangeras av tidningen Chef, gick av stapeln på Grand Hôtel i Stockholm.
Under kvällen delades ett flertal priser ut och galan avslutades med den prestigefyllda utmärkelsen: Årets chef. Finalisterna i kategorin utöver Mikael Ahlerup var: Peter Graf, vd Danderyds sjukhus och Christina Tillman, vd Odd Molly International.

Den sju personer starka juryn som valde Mikael Ahlerup motiverade sitt val så här:

För att han är en modern chef, prestigelös men bestämd. Han uttrycker strategin på ett sätt som alla förstår och har organiserat verksamheten därefter. Han har en förmåga att visa att alla är lika värda, oavsett var de jobbar. Samtidigt har han fört verksamheten genom stora förändringar med hjälp av sin framgångsrika ledarstil.

Vid prisutdelningen var det en märkbart rörd Mikael Ahlerup som kom upp på scenen för att ta emot utmärkelsen. Prisutdelare var juryns ordförande Anders Milton och Kompetensgalans ordförande Vibeke Pålhaugen.

På frågan från konferencieren André Pops om Mikael Ahlerup hämtat inspiration från Astrid Lindgrens berättelser i sitt ledarskap, svarar Mikael Ahlerup:

– Nja, det handlar om att se alla. Det är inte svårt att vara ledare om man utgår från sig själv och hur man själv vill bli behandlad.

Mikael Ahlerup tillträdde som vd för Astrid Lindgrens Värld hösten 2003. Parken har sedan dess genomgått en utveckling där man investerat drygt 150 miljoner i om- och nybyggnationer av miljöer. Under samma period har företagets omsättning ökat från 72 miljoner kronor till 128 miljoner kronor och antalet fastanställda har gått från 9 till 30 stycken.

/KL
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062