23948sdkhjf

Världsfinal i Norefjell

I Norefjell arrangeras den 2 april världsfinalen i nya långloppsserien Ski Classics, som består av sex unika långlopp på skidor. Det handlar om Jizerska i Tjeckien, Marcialonga i Italien, König Ludwig Lauf i Tyskland, det svenska klassiska Vasaloppet och norska Birkebeinerrennet som körs den 19 mars. Norefjellrennet är 65 km långt.
Ski Classics är ett unikt vinterarrangemang, där elitskidåkare och amatörer reser runt i Europa för att både tävla och njuta av naturen.
Eliten tävlar inte bara om äran, för i premiepotten väntar drygt en halv miljon norska kronor.

Alla som deltar i Norefjellrennet kan välja att även åka kortare distanser – 15 och 30 km.

Norefjell skisenter , knappt 90 minuters bilresa från Oslo, bjuder för övrigt på flera nyheter denna vintersäsong. Bland annat en ny snökanonanläggning, terrängparker för både barn, ungdomar och vuxna samt väl preparerade längdskidspår.

Anläggningen har elva liftar, 22 backar och 24 km pistlängd. Destinationen kan också skryta med den högsta fallhöjden i Skandinavien – hela 1 010 meter. Högsta åkhöjd är 1 188 meter.

Säsongen för skidåkning i Norefjell är vanligtvis från slutet av november till april. Dessutom går det snabbt och smidigt att ta sig från Oslo med bussen Norefjellekspressen under säsongen.

/KL
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11