23948sdkhjf

Turismen i Gävleborg växer mer än i Dalarna

Enligt preliminär statistik från SCB och Tillväxtverket växer Gävleborg som turistmål så att det knakar. December 2009 jämfört med december 2010 visar en ökning av antal gästnätter med 27 procent, medan Dalarna hade minus 18 procent och Jämtland minus 16 procent.
Det man räknat på i statistiken är antal gästnätter på hotell, vandrarhem, stugor och campingar. Även privata stugor och lägenheter är medräknade.

Från 2009 till 2010, totalt över året, ökade gästnätterna i Gävleborg med 7,1 procent – vilket i antal gästnätter är 61 770 gästnätter. Det sätter Gävleborg på 6:e plats i hela Sverige, efter Stockholm, Uppsala, Gotland, Värmland och Norrbotten. Riksgenomsnittet i ökat antal gästnätter är 3 procent.

Här ökade Gävleborg med 8,6 procent, vilket är tredje bäst i landet, efter Uppsala och Västernorrland. Sverige totalt visar en ökning av antal gästnätter med 4,4 procent för perioden.

Statistiken är baserad på preliminära siffror från SCB och Tillväxtverket. Statistiken visar antal gästnätter i 1000-tal fördelat på region. Samtliga hotell, stugbyar, vandrarhem, campingar och förmedlade privata stugor och lägenheter.

Hälsingland Turism Ekonomisk Förening är en näringsdriven organisation som arbetar med marknads- och utvecklingsfrågor inom besöksnäringen i Hälsingland.

/KL
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11