23948sdkhjf

Malmö säger adjö till pariserhjulet

Den här veckan nedmonteras det stora pariserhjulet, som stått i Folkets Park de senaste sju åren.
– Det känns naturligtvis jättetråkigt att som relativt ny chef för Parken meddela att en av dess stora profiler tas bort. Pariserhjulet har blivit en del av, inte bara Folkets Parks, utan hela Malmös siluett. Men vi äger inte hjulet, och arrendatorn har gjort bedömningen att det var ett bra läge att sälja det nu, säger Folkets Parks verksamhetsledare Mårthen Gunnarsson.

– Många Malmöbor förknippar Folkets Park med det stora Pariserhjulet som sattes upp 2004, men Folkets Park har funnits i 120 år och förändringar av det här slaget är en del av Parkens historia och utveckling.

Kommunen har inlett en utredning som ska presentera förslag för Parkens utveckling de kommande åren. Främst är det den södra delen som utreds, men även det område som idag arrenderas av Axels Tivoli, och där bland annat pariserhjulet ingår.

– Utredningen är idag i ett läge där vi vågar vara öppna för alla tankar. Kanske är det dags för Parken att gå in i ett nytt skede och skapa nya profiler och siluetter. Det här skapar så klart en del osäkerhet bland arrendatorerna, och vi kan förstå att de ser om sitt hus i det läget. Hjulet är i ett sådant skick att det ändå skulle behövt plockas isär för att besiktigas, och då har arrendatorn gjort bedömningen att kostnaderna för att ställa upp hjulet igen blir för höga, säger Mårthen Gunnarsson.

Folkets Park 2011:

* Amiralen är nyrenoverad och drivs från och med i år av Étagegruppen och har premiär den 15 april.

* Moriska Paviljongen ska bli ett nytt landmärke för kultur och underhållning i Malmö. Byggnaden genomgår under våren en omfattande renovering och planeras att öppna med serveringar och scener i mitten av juni.

* Äventyrsgolfen Malmö i Våra Hjärtan öppnar den 1 april och kör fullt ut sin första sommarsäsong och kommer erbjuda besökarna en rolig och unik bangolfupplevelse.

* Med fingertoppskänsla och charm har Far i Hatten hittat sin stil och sin egen publik och kör fullt ut hela året och utomhusprogrammet kommer att bjuda på flera nya inslag.

* Parken fortsätter att storsatsa på barnen. Det blir Superdupersommar med massor av musik, dans, teater, prova på, pyssel, djur och Alfons Åberg 16 juli! De populära barnloppisarna fortsätter och blir åtta till antalet.

* Det blir både Vårloppis den 9 april och Höstloppis den 1 oktober.

* Samarbetena med föreningar kring arrangemang från hela världen fortsätter. Det blir bland annat turkiskt, afrikanskt, latinamerikanskt och romskt.

/KL
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156