23948sdkhjf

Holiday Club expanderar

Hotellproffsen Stefan Karlsson och Ingemar Jonsson köper majoriteten av Holiday Club Åres hotelldrift och blir därmed partners till Holiday Club i ett nybildat bolag.
Med det nya partnerskapet vill Holiday Club lyfta Åres barmarkssäsong samt expandera sin verksamhet framförallt i Sverige men även i Norge och Danmark. Andelsveckoverksamheten drivs vidare i egen regi genom Holiday Club Sweden AB.

I Åre skall nya evenemang, mässor och kongresser etableras för att aktivera barmarkssäsongen. Expansionen planeras ske genom såväl förvärv av befintlig verksamhet som uppbyggnad av helt nya anläggningar.

– Stefan Karlsson och Ingemar Jonsson har imponerande meritlistor. Deras krafter passar Holiday Club perfekt, särskilt när det gäller att utveckla hotellkoncept, säger Vesa Tengman, vd Holiday Club Resorts.

Stefan Karlsson som härstammar från Bräcke i Jämtland började sin hotellkarriär redan som 17 åring då han tog över Kälarne Hotell.

Han driver i dag tillsammans med Ingemar Jonsson bland annat Hotell Lappland i Lycksele, som utsetts till Sveriges lönsammaste hotell, och Scandic Östersund City i Östersund. De har tidigare även drivit Hotell Södra Berget i Sundsvall.

– Holiday Club är ett av Sveriges starkaste varumärken inom hotellbranschen och jag är otroligt stolt över att bli en del av det samtidig som jag är laddad för att hitta nya affärsmöjligheter och att utveckla framförallt sommarsäsongen i Åre, säger Stefan Karlsson.

Stefan Karlson och Ingemar Jonsson tar över driften av hotellet i Åre 1 april 2011. Hotellverksamheten kommer även fortsättningsvis att drivas under namnet Holiday Club Åre.

/KL
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078