23948sdkhjf

MP: Pålitlighet lyfter kollektivtrafiken

Pålitlig kollektivtrafik med hög servicenivå är det viktigaste om vi vill få fler att ställa bilen och därmed ge miljön ett lyft – det anser Yvonne Blombäck, MP.
Om fler ska välja kollektivtrafiken framför bilen i Stockholm krävs att servicenivån för resenärerna förbättras. En attraktiv kollektivtrafik ska vara enkel, smidig och pålitlig. Nu sjunker kollektivtrafikandelen, samtidigt som trafiken har brottats med svåra förseningsproblem. SL behöver arbeta med sitt varumärke och utveckla servicen till sina resenärer, det anser Yvonne Blombäck (MP).

– Att tåg och bussar inte kommit fram i tid har lett till att kundnöjdheten sjunkit det senaste året, samtliga trafikslag rapporterar att de inte uppnår de uppställda målen. Det går inte att vara nöjd med en sådan utveckling, som på lång sikt äventyrar tilltron till kollektivtrafiksystemet. Miljöpartiet vill därför se ett aktivt arbete med utveckling av bemötande, service och utbud för att återfå kollektivtrafikresenärernas förtroende och locka över nya resenärer från vägarna, säger Yvonne Blombäck , trafikpolitisk talesperson för Miljöpartiet i Stockholms läns landsting.

– Ett sätt att förbättra servicen är att se till att det är enkelt och smidigt att köpa sin biljett. Idag finns en stor brist på SL Accessautomater, främst utanför den spårbundna trafiken. Detta i kombination med att det framförallt på bussar är komplicerat att utföra en säker kontroll av SMS-biljetter leder till konflikter mellan resenärer och kontrollanter samt att många bussförare hamnar i svåra situationer. Miljöpartiet vill därför att SL installerar kortläsare för Accesskort och SMS-biljetter vid samtliga dörrar i bussarna, säger Yvonne Blombäck.

Yvonne Blombäck, trafikpolitisk talesperson för Miljöpartiet, påpekar behovet av en utvecklad servicenivå för att förbättra SL:s förtroende och kundnöjdhet via två motioner som behandlades i landstingsfullmäktige den 22 mars.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063