23948sdkhjf

Storsatsning på eldriven trafik

Bombardier lanserar ”PrimoveCity” för nästa generations utsläppsfria elektriskt drivna transportmedel. Det handlar om spårvagnar, elbussar, elbilar och eldrivna lastbilar.
Bombardier lanserar Bombardier PrimoveCity, en ny lösning för eldrivna fordon och inrättar samtidigt ett nytt kompetenscentrum för nästa generation ”e-mobility”. PrimoveCity syftar till att lösa begränsningar kring körsträckor och laddningsintervall av elfordon genom att utveckla en gemensam teknik för alla typer av elektriska fordon: Spårvagnar, bussar, lastbilar, taxi och personbilar.

Det nya kompetenscentrumet beräknas öppna i september 2011 och kommer att placeras vid Bombardiers konstruktions- och tillverkningsanläggning i Mannheim, Tyskland. Där kommer också en toppmodern test- och utvecklingsanläggning att finnas, som också öppnar i september 2011. Det nya kompetenscentrumet för eldrivna fordon kommer att driva på och stödja framtida partnerskap, projekt och möjligheter inom den snabbt föränderliga sektorn för elfordon.

Efter att framgångsrikt ha visat Bombardier Primove-tekniken med en av Bombardiers spårvagnar i Augsburg, Tyskland, och med en buss på en 125-meters vägsträcka i Lommel, Belgien, genomför Bombardier nu ytterligare tester av tekniken tillsammans med samarbetspartner och intressenter. Det var framgången med dessa projekt som uppmuntrade Bombardier att lansera PrimoveCity-programmet som kommer att förenkla rörligheten i stadsmiljö för alla typer av elfordon. I sommar påbörjas tester med en personbil.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081