23948sdkhjf

Arlanda Express slog rekord

Arlanda Express visar sitt bästa ekonomiska resultat någonsin för 2010 med ökade intäkter, större vinst och fler passagerare. Under 2011 kommer man bland annat att satsa på att attrahera fler privatresenärer till flygtåget.
Arlanda Express redovisar en vinst på 56 miljoner kronor före skatt för 2010 (46 miljoner). Omsättningen uppgick till 546 miljoner kronor (521 miljoner). Antalet passagerare ökade till 2,9 miljoner, en ökning med två procent i jämförelse med 2009. Inräknat dem som reste på Arlandabanan med andra tågoperatörer, var det sammanlagt 3,9 miljoner passagerare som utnyttjade anläggningen under 2010.

– Det var en tuff start på året med askmolnet och en snörik vinter, men vi hade en stark höst och vi är naturligtvis mycket nöjda med resultatet. Andelen privatresenärer ökar stadigt och privatmarknaden kommer att vara ett viktigt fokusområde för oss under året, säger Per Thorstenson , vd för Arlanda Express.

I juni 2010 sjösattes Arlanda Express stora satsning Framtidståget. Tre tåg har hittills byggts om och arbetet med att bygga om samtliga sju tåg kommer att fortskrida under hela 2011.

– Med Framtidstågen vill vi ge våra resenärer den bästa starten och det mest bekväma slutet på resan, säger Per Thorstenson.

Fler fjädrar i hatten för Arlanda Express:
* Arlanda Express utsågs för nionde året i året till Sveriges punktligaste tågoperatör av Trafikverke
* I undersökningen StorStockholm Idag, där stockholmarna får sätta betyg på olika reseföretag, fick Arlanda Express högst betyg av alla företag i branschen. Företaget ligger dessutom i topp när det gäller enkelhet att boka biljett, punktlighet, bekväma sittplatser, säkerhet och turtäthet.
* Vd Per Thorstenson fick årets kompetenspris inom mångfaldsarbete. Priset delades ut på Kompetensgalan av tidningen Chef som huvudarrangör.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078