23948sdkhjf

Och vinnaren är

I kväll 24 mars, inom en timme, avslöjas vilken stad som blir Årets Bussturiststad på Busstorget på TUR-mässan i Göteborg. Striden står mellan Karlstad, Jönköping och Umeå.
Juryn har slutfört sitt arbete. Nu är de tre finalisterna utsedda, som ska tävla om att bli Årets Bussturiststad 2011. De tre som till slut hamnade i finallistan är Umeå, Jönköping och Karlstad. Mellan dessa är tävlingen fortfarande oavgjord.

Det slutliga resultatet – vinnaren av Årets Bussturiststad – presenteras inom en timme, torsdag 24 mars klockan 17.30 på Busstorget under TUR-mässan. Priset instiftades 2009, och delades för första gången ut på TUR-mässan samma år. Då var det Stockholm som vann, och som därmed fick delta i tävlingen IRU City Trophy som hölls på mässan Busworld i Kortrijk i Belgien i oktober 2009. Fantastiskt nog tog Stockholm hem slutsegern och utsågs till den bästa bussturiststaden i hela Europa!

2010 var det Helsingborg som tog hem priset som Årets Bussturiststad, på Busstorget på TUR-mässan.

Den stad som vinner i år kommer att få följa Helsingborg och tävla om IRU City Trophy 2011. Det beror på att Busworld Kortrijk bara hålls vartannat år; alltså skickar Sverige två representanter dit.

Årets Bussturiststad anordnas av Bussbranschens Riksförbund, BR.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078