23948sdkhjf

Jönköping årets Bussturiststad 2011!

Jönköping utsågs till Årets Bussturiststad 2011 på Busstorget i samband med TUR-mässan i Göteborg. Prisutdelningen genomfördes under festliga former torsdagen den 24 mars.
Diplom, blommor och Guldbussen delades ut till Johan Lind från Destination Jönköping av Anna Grönlund, förbundsdirektör, Bussbranschens Riksförbund assisterad av moderatorn Rickard Olsson från SVT.

Umeå och Karlstad fick hedersomnämnande. Juryns motivering till första priset lyder: Jönköpings Resecentrum är en förebild som sätter resenären i centrum, där alla typer av kollektivtrafik är integrerade i ett nätverk både när det gäller angöring och informationssystem. Genom att Jönköpings kommun är lyhörda för expressbussbolagens önskemål skapas bra förutsättningar att möta den nya kollektivtrafiklagen som inträder 2012.

Syftet med priset är att belöna och uppmärksamma den stad eller kommun som arbetar målmedvetet för att skapa goda förutsättningar för bussturism. Förhoppningen är även att priset ska bli en uppmuntran för städer och kommuner att följa det goda exemplet.

Jönköping tillsammans med fjolårsvinnaren Helsingborg kommer att representera Sverige i den europeiska tävlingen IRU City Trophy 2011, där Europas bästa bussturiststad utses.

Årets Bussturiststad 2011 arrangeras av Svenska Bussbranschens Riksförbund (BR). Juryn består av Johan Ekman, Strömma Buss, Markus Jansson, BR, Joakim Palmqvist, Swebus, Kalle Lötberg, tidningen RESFORUM och Einar Tufvesson, Trafikverket. Som fjolårets vinnare deltar Helsingborg som rådgivare till juryn.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062