23948sdkhjf

Kollektivtrafik för utlänningar

Det ska bli enklare för utländska turister att åka kollektivt i Sverige. Detta tack vare samarbete mellan Samtrafiken och ACP Rail International.
I dagarna tecknades en avsiktsförklaring mellan kollektivtrafikens samarbetsorgan Samtrafiken och det världsledande biljettdistributionsföretaget ACP Rail International. Avsiktsförklaringen väntas öka trafikföretagens internationella försäljning av Resplusbiljetter och därmed kollektivtrafikresandet bland utländska turister i Sverige.

Resplus är ett unikt samarbete mellan svenska trafikföretag och sammanbinder mer än 3000 orter. Varje år sker nära 6 miljoner resor med Resplus som omsätter mer än 1,5 miljarder kronor årligen, resor som på en och samma biljett kan kombinera alla trafikslag. Försäljningen sker via hundratals säljställen på internet, telefon, biljettautomater och över disk.

Att Samtrafiken och ACP Rail är överens om en avsiktsförklaring är ett genombrott för landets kollektivtrafikföretag. Nu möjliggörs försäljning av kombinations- och enkelresor för Resplus fyrtiofyra uppdragsföretag i ACP Rails globala kanaler.

Exempel på resor som ingår är Öresundståg med tåg och Ventrafiken med färja till Ven, SL-buss till lämplig skärgårdsbrygga och därefter Waxholmsbolagets båt till Sandhamn samt resor med Inlandsbanan.

– Den idag redan breda försäljningen av Resplus i nationella kanaler kompletteras nu med försäljning över hela världen. Många av de resebyråer som använder ACP:s plattform för försäljning är dessutom skandinavienspecialister, säger Mattias Andersson , affärsansvarig för Resplus på Samtrafiken.

– Vi är väldigt glada över att kunna erbjuda nya möjligheter för internationell försäljning av Resplusbiljetter. Det kan få stor betydelse för svensk turism och turisters resande i Sverige, säger Anthony Gay , Vice President of International Partner Relations för ACP Rail International.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093