23948sdkhjf

Transportstyrelsen ökar takten

Vi ska skynda på processen för att få fram ny trafikförordning redan till årsskiftet – det lovade Jacob Gramenius, Transportstyrelsen, på Busstorget på TUR 25 mars.
Miljözoner och eftermontering är heta frågor för den samlade bussbranschen. Det knepiga är att eftermontering av utrustning för att göra motorerna renare inte godkänns av regelverket i dag. Nu lovar alltså Transportstyrelsen en mycket tuff tidsplan för den byråkratiska processen – redan 1 januari 2012 ska en ny trafikordning finnas på plats.

Beskedet mottogs med applåder av brussbranschfolket som kommit för att lyssna på Transportstyrelsen på TUR-mässans Busstorget. Arrangör för mötet var Bussbranschens Riksförbund, BR. Jacob Gramenius blev tagen av att få applåder från en bransch som inte precis gör vågen när de hör talas om hans styrelse.

– Det här måste jag berätta för GD, sa Jacob Gramenius .

En annan het potatis som behandlades var kör- och vilotidsreglerna, hur Transportstyrelsen ska inspektera att reglerna efterlevs och hur njugg myndigheten tänker vara. Enligt Jacob Gramenius har Transportstyrelsen sneglat på andra EU-länder och bestämt sig för att beivra stora förseelser och även små förseelser om de små överträdelserna sätts i system.

– Kom ihåg att det är ett problem som ligger bakom att vi har de här reglerna, sa Jacob Gramenius
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079