23948sdkhjf

Startskott för Västsvenska paketet

29 mars avfyras startskottet för arbetet i Västsvenska paketet i Göteborg som Trafikverket ansvarar för. Infrastrukturministern kommer att vara på plats.
Tisdagen den 29 mars 2011 inleds arbetet i det Västsvenska paketet genom en ceremoni där infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd medverkar tillsammans med företrädare för de parter som medverkar i satsningen. Den högtidliga invigningen av projektet sker vid Kruthusgatan intill Nils Ericsonterminalen i Göteborg, cirka 200 meter från terminalen klockan 10.00.

Västsvenska paketet är ett omfattande infrastrukturprojekt. Den utgår ifrån föresatsen att Västsverige med Göteborg som kärna, ska vara en attraktiv, hållbar och växande region, nu och i framtiden. En viktig del för att skapa en god livsmiljö och förutsättningar för tillväxt är att utveckla kollektivtrafiken, järnvägar och vägar.

Inom Västsvenska paketet planeras en rad infrastruktursatsningar. Där ingår bland annat kollektivtrafiksatsningar som syftar till att fördubbla resandet med kollektivtrafik fram till år 2025, Västlänken, Marieholmstunneln, delfinansiering av ny Göta Älvbro samt miljö- och trafiksäkerhetsåtgärder.

Satsningen bygger på en överenskommelse mellan Trafikverket, Göteborgs stad, Västra Götalandsregionen, Region Halland och Göteborgsregionens kommunalförbund i nära samarbete med Västtrafik.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064