23948sdkhjf

Bussknas i Karlskoga

Länstrafiken i Mäladalen och entreprenören Buss i Väst lånar tillfälligt in stadsbussar från Uddevalla för trafik i Karlskoga. Operatörens bussar håller inte måttet, enligt Länstrafiken.
Anledningen till den brådstörtade bussinlåningen är att de bussar som den senaste tiden gått i trafik inte håller nödvändig kvalitet. Nya ordinarie bussar är beställda och väntas vara i trafik från augusti.

– Att vi har rätt och fungerande fordon för uppdraget är mycket viktigt för att så många som möjligt ska kunna resa kollektivt. Stadstrafiken har kantats av en rad problem. Nu tar vi gemensamma krafttag med entreprenören och kommunen för att återvinna resenärernas förtroende, säger Thony Lundberg , områdeschef på Länstrafiken Mälardalen.

Tre stadsbussar har lånats in från Uddevalla. Under veckan ska de förberedas för stadstrafiken i Karlskoga, bland annat genom att utrustas med biljettmaskiner och förses med dekaler med texten ”Länstrafiken – Karlskoga stadstrafik”. De inlånade bussarna ska vara i trafik från den 30 mars.

– Vi beklagar att kvalitén på stadsbussarna i Karlskoga inte varit optimal under den senaste tiden. Nu löser vi problemet genom att låna in bussar tills nya ordinarie bussar är på plats i augusti, säger Krister Olsson , trafikområdesansvarig på Buss i Väst.

Trots de problem som funnits i stadstrafiken i Karlskoga ökade resandet med 2,4 procent från 2009 till 2010. Under 2011 kommer en rad förbättringar att göras när det gäller körvägar och tidtabeller med syftet att öka resandet ytterligare. Bland annat kommer linje 4 från sommaren att stanna vid lasarettet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062