23948sdkhjf

Norrbotniabanan nödvändig!

Socialdemokraterna i norr slog ett slag för den planerade Norrbotniabanan under partiets extrakongress 25-27 mars. Söder om Norrbotten var dock S-intresset för banan ljummet.
– Om vi ska klara att bygga ett samhälle för framtiden måste vi göra breda och kraftfulla infrastruktursatsningar idag! Att bara investera i sådant som ryms inom den årliga budgeten - statens stora budget eller familjens lilla budget - innebär stagnation, sa Karl Petersen , kommunalråd Luleå och ombud på s-kongressen i Stockholm när kongressen på lördagen hade den allmänpolitiska diskussionen.

Norrbotniabanan är nödvändig ur många aspekter - inte minst för att knyta ihop det avlånga landet Sverige, enligt de nordligaste S-politkerna på socialdemokraternas extrakongress. Det handlar om tillväxten i Norrbotten men också om Sverige och Europa enligt Karl Petersen som var en av flera kongressombud som under lördagen talade till S-kongressen.

Norrbotniabanan nämndes också av bland andra Birgitta Ahlqvist som talade om vikten av en samverkan för en rättvis utveckling i Barentsområdet medan Helena Öhman från Älvsbyn underströk vikten av en solidarisk välfärdspolitik.

Tommy Nyström , kommunalråd från Gällivare menade i sitt anförande att det är dags att återupprusta en bostadspolitik värd namnet. Utifrån exemplet från den egna hemkommunen visade han på sambandet mellan bostadsbyggande och tillgång och tillväxten i samhället.

– Tillgång på bra bostad till rimligt pris är också en fråga om jämlikhet. Segregation i boendet leder med nödvändighet till klyftor i samhället. Det hämmar både samhällets och människors utveckling, sa Tommy Nyström.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078