23948sdkhjf

Grönlund kommenterar ny förening

Anna Grönlund, förbundsdirektör för Svenska Bussbranschens Riksförbund, BR, har noterat att initiativ tagits till att bilda en ny organisation för bussresearrangörer. De är välkomna höra av sig till BR, säger hon.
Anna Grönlund påpekar att även BR arbetar för bussresearrangörer i dag och sedan lång tid tillbaka. Och nu tycks alltså en ny organisation vara på väg att formera sig som enkom vill arbeta för och med bussresearrangörer. Så här kommenterar Anna Grönlund den nya situationen:

– De är välkomna att höra av sig, jag har sett ett antal av de frågor som initiativtagarna till den nya föreningen tagit upp. En av dem, frågan om harmoniserad momssats tror inte vi inom BR på, däremot vill vi gärna se en förenklad hantering av momsadministration inom EU och det är också något som EU-kommissionen tittar på i sin översyn av momsreglerna.

– Däremot ser vi en risk i att driva frågan om en harmoniserad moms som för transporter inom EU ligger på 6 procent i dag. Om man verkar för en harmoniserad moms som till exemplen Toni Schönfelder har argumenterat för, då riskerar man att den momssatsen åker upp. Allt annat går inte att tänka sig; momsen måste vara minst 5 procent och högst 25 procent. På hotellsidan är siktet inställt på 15 procent.

– Men visst, den nya organisationen är välkomen att höra av sig till BR, men samtidigt så vill vi säga att just den frågan, om momsharmonisering, den tror vi inte är någonting man ska driva från bussresearrangörshåll av de skäl jag anförde ovan.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063