23948sdkhjf

Wäreborn Schultz: Ny lag nya möjligheter

Branschorganisationen Svensk Kollektivtrafiks vd, Charlotte Wäreborn Schultz, hyllar Trosabussen och Supershuttle som bra exempel på nya kollektivtrafiklagen redan i dag.
Den första januari träder den nya kollektivtrafiklagen i kraft. Då lämnar vi något gammalt bakom oss och tittar framåt. Redan nu går de nya möjligheterna att skymta - i form av goda exempel på dialog och samverkan aktörer emellan, konsteterar Charlotte Wäreborn Schultz.

– Vi ser Trosabussen, ett företag som i samarbete med Länstrafiken och kommunen kör fler och fler arbetspendlare till och från Stockholm. Många är före detta bilister som lockats av täta turer, extra utrymme och internetuppkoppling. Vi ser Supershuttle som erbjuder en bra dörr till dörr-lösning till och från Arlanda. Facit är en minibuss istället för 4-6 privatbilar, säger Charlotte Wäreborn Schultz och fortsätter:

– Vi ser även Västtrafiks beslut att släppa flygbusstrafiken Landvetter-Göteborg till trafikföretagen utan upphandling. Inte en skattekrona behövs för att stötta den linjen. Hur blev det så? Jo, genom att Västtrafik förde en dialog med trafikföretagen om hur resandet ser ut. Tillsammans kom de fram till att sträckan har tillräckligt underlag för att drivas kommersiellt. Alla dessa initiativ ökar kollektivtrafikens marknadsandel och hjälper oss att snabbare uppnå branschens fördubblingsmål.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.922