23948sdkhjf

Fler fordonsdatorer för Keolis

För att sänka bränsleförbrukningen och effektivisera sin verksamhet har Keolis i Sverige valt att beställa ytterligare 420 fordonsdatorer till sina bussar av Vehco.
Under året kommer mer än 1 000 av bolagets bussar i Stockholm, Sundsvall, Göteborg och Jönköping att vara utrustade med Vehco Co-Driver. Tilläggsordern innebär att Keolis utnyttjar rätten att ropa av fordonsdatorer på det avtal som parterna undertecknade i samband med att Vehco vann Keolis upphandling av mobildatasystem 2009.

Keolis har idag cirka 1 500 bussar i Sverige och ca 30 000 bussar internationellt. Bolaget erbjuder lokalt anpassad miljövänlig stadstrafik. I sin strävan att effektivisera sin verksamhet och sänka bränsleförbrukningen genomförde man under 2009 en stor upphandling av mobildatasystem. Efter noggrann marknadsanalys bestämde man sig till slut för att satsa på Vehco Co-Driver.

– Vi har nu rullat ut Co-Driver till 600 bussar i Stockholm, Göteborg och Sundsvall. Vi kan se att våra förare som använder Co-Driver direkt har sänkt sin bränsleförbrukning med 4-5 procent. Och vi vet att vi potentialen är mycket större än så. Keolis anser att det är absolut nödvändigt att arbeta för en sänkt bränsleförbrukning och som ett led i detta utrustas drygt 400 bussar med Co-Driver i våra nyvunna trafikavtal i Stockholm, Jönköping, Finspång och Odensbacken, säger Petter Eistrand , projektledare vid Keolis i Sverige.

Förarna som använder Co-Driver kommer nu att få ta del av de besparingar som görs genom Sparsam Körning. Modellen är enkel; de besparingar som uppstår efter att systemets driftskostnader är betalda delas lika mellan Keolis och förarna.

– Vi ser fram emot att hjälpa Keolis att spara tiotusentals liter bränsle per år, säger Johan Stråkander , Affärsområdeschef vid Vehco AB.

Installationen av fordonsdatorerna kommer att ske vid Keolis serviceverkstäder under kvartal 2-3, 2011. Förutom installationsprojekten pågår gemensamma utvecklingsprojekt för att ytterligare förbättra och vidareutveckla systemet för att passa Keolis önskemål och krav.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095