23948sdkhjf

DSB/DSBFirst mot väggen

Øresundstågstrafikens huvudmän vill träffa DSB/DSBFirst för dialog på grund av de omfattande problem som förekommit i det omfattande sydsvenska järvägstrafiknätet.
Trafikhuvudmän i Øresundstågssystemet begär nu att få klarhet i vad som händer med DSBFirst och DSBs verksamhet. Tillsammans begär de sex trafikhuvudmännnen - Skånetrafiken, Hallandstrafiken, Blekinge Länstrafik, Kronobergs Länstrafik, Kalmar Länstrafik och Västtrafik - en skriftlig redogörelse om den uppkomna situationen.

Trafikhuvudmännen för Øresundstågstrafiken vill bli informerad både skriftligen och muntligen och har därför idag beslutat på ett extrainsatt styrelsemöte att begära ett möte med representanter från både DSB och DSBFirsts ledning, samt att skicka en skriftlig begäran om information. Mötet föreslås äga rum i början av nästa vecka då det är viktigt att skyndsamt få en bild över den uppkomna situationen.

Situationen är klart oroande och därför tar de sex trafikhuvudmännen nu initiativ till dialog för att säkerställa att trafiken i tågsystemet även fortsättningsvis kan bedrivas i enlighet med avtalet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.066