23948sdkhjf

Stopp på Fryksdalsbanan

Frykdalsbanan ersätts med buss tills vidare mellan Torsby och Kil. Stoppet beror på spårfel och det är oklart när felet kan vara åtgärdat – det fattas helt enkelt pengar till reparation.
– Trafikverkets mer detaljerade undersökningar i dag får avgöra om vi kan börja köra våra tåg igen på Fryksdalsbanan. Just nu ligger all trafik nere, säger Värmlandstrafiks tågchef Ville Mark , sedan söndagensundersökningar visat på flera fel på banan.

Fryksdalsbanan är tills vidare avstängd för trafik mellan Torsby och Kil. Vid mätningar med Trafikverkets mätfordon under söndagen konstaterade man en rad fel i spårets läge.Därför har man beslutat att stänga av banan helt, i väntan på en mer detaljerad undersökning under måndagen. Så snart de mätningarna är klara fattas ett nytt beslut om trafiken. Under tiden ersätts tågtrafiken med buss.

Banan behöver förbättras
Trafikverket har tidigare beslutat investera 72 miljoner kronor för att förbättra bärigheten på banan. Värmlandstrafiks vd Lars Bull menar att de pengarna inte kommer att förslå.

– De räcker till 7 kilometer, säger Lars Bull .

Framför allt är det banans norra del, mellan Sunne och Torsby som behöver åtgärdas.

– Det är inte acceptabelt att trafiken nu måste stängas av för andra året i följd, säger Lars Bull.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093