23948sdkhjf

Gammal tävling gör come-back

Den 15 april är det nypremiär för Hemavankamm-Rennen, Hemavans svar på den legendariska störtloppstävlingen.
Tävlingen blir ett årligt återkommande inslag och vänder sig till både familj, motionär och elit med anpassade startplatser för de olika tävlingklasserna. Samma vecka avgörs också friåkningstävlingen Ride the Cow i Kobåset.

– Eliten kommer starta från 1380 meter över havet, om vädret tillåter. Här blir det en masstart där man springer ett trettiotal meter för att sedan ta på sig skidorna, och först ner vinner, berättar Thomas Ringbrant , platschef i Hemavan Tärnaby.

För motionärer går starten från Kungstoppen och familjeklassen startar på Norrtoppen. Målgång för alla klasser är på 475 möh, i pisten Snobben i Solkattsområdet.

– I familjeklassen kör hela familjen tillsammans och ska gå i mål i samlad trupp, säger Thomas Ringbrant.

15-16 april går friåkningstävlingen Ride the Cow av stapeln. I klassiska Kobåset gör åkarna upp under två dagars tävlingar (kvaldag och finaldag). Hela veckan är det fokus på friåkning med föreläsningar, guidade turer och mycket annat.

– Det är fjärde året Ride the Cow anordnas, tävlingen och friåkningsveckan växer för varje år. Vecka 15 blir i år en riktig tävlingsvecka med skidtävlingar för alla smaker, vilket känns väldigt roligt, säger Thomas Ringbrant.

/KL
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063