23948sdkhjf

Nettbuss in Veolia ut

Den 18 april tar Nettbuss över all trafik på linje 290, som kör mellan Öckerö och Göteborg. Veolia som köt linjen nu kastas ut i förtid av Västtrafik efter hård kritik.
I dagsläget har Veolia uppdraget att köra delar av linjen fram till 19 juni, men en ömsesidig tidigarelagd överlåtelse av avtalet ska ge Veolia bättre möjligheter att lösa de problem som finns inom Västeravtalet.

I somras vann Nettbuss upphandlingen av linjerna 290, 291 och 294 som var en del av Västtrafiks upphandling ”Trafiktjänster 2011”. Den planerade trafikstarten är satt till 19 juni, men redan 18 april kommer Nettbuss att ta över Veolias del av trafiken på linje 290. Nettbuss kör redan sedan tidigare delar av trafiken på linjen. Beslutet innebär också att den förstärkningstur som Veolia kör på linje 291 tas över av Nettbuss.

– När vi har brister i vår trafik är det självklart att vi gör allt för att lösa dessa. I detta fall handlar det om att Veolia överlämnar sin del av linje 290 till Nettbuss i förtid, säger Lars Backström , vd på Västtrafik.

När Veolia lämnar över trafiken på linje 290 till Nettbuss frigörs resurser inom deras verksamhet, vilket innebär att de kan koncentrera sig på att lösa kvalitetsproblemen inom det stora Västeravtalet.

Bättre busskvalitet
När Nettbuss tar över trafiken 18 april kommer gamla fordon att växlas ut mot nyare bussar. Veolia har tidigare haft problem på linje 290 med inställda turer till följd av bristande fordonskvalitet. För Västtrafiks kunder innebär det att nya fordon sätts in på linjen, vilket skapar högre komfort för de resande och en ökad tillförlitlighet.

God dialog mellan parterna
Överlåtelsen av avtalet är ett gemensamt beslut bolagen emellan. Parterna har haft en god dialog och samtliga bolag ställer sig bakom beslutet.
– Det känns bra att vi är överens i frågan och det är en positiv signal att Veolia släpper avtalet tidigare. Vi är också väldigt tacksamma att Nettbuss stått på tårna för att klara övertagandet av trafiken med så kort varsel.Detta är ett beslut som kommer att gynna våra resenärer, säger Mikael Olsson , trafikchef Västtrafik.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078