23948sdkhjf

Internationellt pris till Svensk Kollektivtrafik

På UITP:s 59:e världskongress i Dubai fick Svensk Kollektivtrafik ett internationellt pris för framgångsrikt arbete med det svenska Fördubblingsprojektet.
UITP, som är kollektivtrafikens världsorganisation, delade för första gången ut pris till projekt som på ett utmärkande vis bidragit till det globala målet om en fördubbling av kollektivtrafikens marknadsandel. Svensk Kollektivtrafik fick ett ”Special Award” för sitt ledarskap vid lansering och genomförande av det svenska Fördubblingsprojektet, som syftar till att uppnå branschens gemensamma mål att fördubbla kollektivtrafikens marknadsandel.

– Intresset för hur vi jobbar nationellt, med hela branschen i samverkan, har varit väldigt stort här i Dubai. Priset bekräftar att det arbete vi gör är framgångsrikt, säger Charlotte Wäreborn Schultz , vd för Svensk Kollektivtrafik och ordförande i Partnersamverkan för en fördubblad kollektivtrafik.

Sverige, som var det första landet att sätta ett nationellt fördubblingsmål, har under UITP:s världskongress varit ett av de länder som stått i centrum. Infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd var på plats för att tala vid två seminarier och för att träffa besökare i den svenska montern.

– Jag är väldigt glad att det svenska Fördubblingsprojektet har blivit ett föredöme internationellt och att vi kan inspirera andra över hela världen, säger Catharina Elmsäter-Svärd .
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062