23948sdkhjf

Gratis över Göta älv

Onsdag 20 april är det trafikstart och invigning av den kostnadsfria älvskytteltrafiken med Älvsnabbare (linje 183), mellan Rosenlund och Lindholmen. Invigningen startar 10:30 på Lindholmspiren.
När trafiken invigs blir det traditionsenlig bandklippningsceremoni och invigningstal på Lindholmspiren. Medverkar gör Västtrafiks styrelseordförande Leif Blomqvist (S) och trafiknämndens ordförande Owe Nilsson (S). Det kommer att bjudas på nybakade kanelbullar och kaffe.

FAKTA/Bakgrund till sjötrafiken
Den 6 april sa Göteborgs kommunstyrelse ja till förslaget om att införa gratis älvskytteltrafik över Göta älv. Göteborgs Stads mål med satsningen är att stärka kollektivtrafiken och cyklandet i staden och en del i detta är att möjliggöra fria resor över älven. Västtrafik har sett ett ökat behov av pendeltrafik över älven under de senaste åren och på sikt kommer trafiken med Älvsnabben (linje 180) och Älvsnabbare utökas ytterligare. I slutet av mars fick Älvsnabbare en ny tidtabell med tätare turer för att säkra upp kapaciteten när resandet beräknas öka.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078