23948sdkhjf

Klart skepp i Värtahamnen

Miljööverdomstolen lämnade 19 april sitt godkännande för utbyggnaden av Värtapiren samt för drift av hamnverksamhet i hamndelarna Värtan och Frihamnen.
Det innebär att Stockholms position som en öppen hamnstad är säkrad, och att verksamheten kan moderniseras och effektiviseras.

– Dagens besked från Miljööverdomstolen innebär att det växande Stockholm får en modern hamninfrastruktur för framtiden och att staden kan planera vidare för den nya miljöstadsdelen Norra Djurgårdsstaden, säger finansborgarrådet Sten Nordin (M).

– Genom modern och effektiv hamnverksamhet förser vi hela Stockholm med varor och produkter på ett miljömässigt hållbart sätt, och välkomnar samtidigt mångtusentals turister varje år, säger Sten Nordin.

Miljööverdomstolen har med dagens beslut dels tagit ställning till utbyggnaden av Värtapiren, utfyllnad av Värtabassängen samt förlängning av kajen vid Frihamnspiren, dels till dagens verksamhet i hamndelarna Värta- och Frihamnen.

Den nya Värtapiren frigör mark för stadsutvecklingen av Norra Djurgårdsstaden samtidigt som den viktiga sjöfarten kan bibehållas. Hamnen och staden utvecklas i samklang, i enlighet med stadens Vision 2030.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094