23948sdkhjf

Guldregn över Folkoperans sångare

Sopranen Ulrika Mjörndal har tilldelats Folkoperans vänners soliststipendium. Mezzosopranen Frida Josefin Österberg tilldelas även hon ett särskilt stipendium.
Föreningen Folkoperans Vänners styrelse tilldelar 2011 års soliststipendium om totalt 25 000 kronor till sopranen Ulrika Mjörndal med följande motivering:

”Vänföreningen har över tid haft glädjen att följa Ulrika Mjörndals utveckling på Folkoperan i roller som Fedra i operan Fedra, Fennimore i verket Silversjön och nu senast i rollerna som Marguerite/Margarita i operan Faust respektive Faust förvandling.

Med ett ärligt och utlämnande agerande på scenen, samt en väl egaliserad sopran med säker intonation och lysande bärkraft, har Ulrika Mjörndahl framfört och gestaltat Marguerite/Margarita på sådant sätt att rollen har fått den centrala plats i föreställningen som kompositören säkerligen avsett.”

Föreningen Folkoperans Vänners styrelse har i ett tillägg valt att även dela ut ett särskilt stipendium om totalt 15 000 kronor till Frida Josefin Österberg. Hon är sistaårselev på operautbildningen vid Högskolan för scen och musik i Göteborg.

Frida Josefin Österberg tilldelas priset för sin prestation i operan Figaros bröllop. Motiveringen lyder:

”Frida Josefin Österberg har, som Cherubin i Mozarts opera Figaros bröllop, genom sin högst egna gestaltning av den brådmogne ynglingen flyttat en relativt perifer rollfigur till handlingens centrum. Dessutom har sångerskan även vokalt, med en skönt klingande stämma och genomtänkt frasering, gjort Cherubin till föreställningens nav.”

/KL
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063