23948sdkhjf

Fyra tunga namn till Taubescenen

Freddie Wadling, Eric Gadd, Ebbot Lundberg och Moneybrother uppträder alla på Lisebergs Taubescen i sommar.
Freddie Wadling, som flera gånger kallats den bästa rockrösten i Sverige, spelar på Taubescenen den 5 augusti. Han var med redan under punkens 70-tal i Göteborg och har vid sidan av soloprojekten gjort sig känd som medlem i Blue for Two, Cortex och Fläskkvartetten.

Wadlings version av Over the Rainbow från slutet av 80-talet är idag en klassiker och plattan En skiva till kaffet från 2005 var en stor framgång och fick publikskaran att växa. Samma år belönades han med Cornelis Wreeswijk-stipendiet.

Sveriges soulkung Eric Gadd släppte förra året sitt elfte album Rise up . Han debuterade redan 1987 och har genom åren varit en av de starkaste profilerna på den svenska soulmusikscenen.

1991 släppte han den engelskspråkiga skivan Do You Believe in Gadd? och han höll sig därefter till att skriva låtar på engelska, ända fram till 2008 då han återgick till svenska texter på albumet Stockholm står kvar men jag ligger . Eric Gadd har genom åren belönats med tre grammisar. Den 15 juli uppträder han på Taubescenen.

Ebbot Lundberg från Sveriges bästa rockband The Soundtrack of Our Lives sjunger på Taubescenen den 19 maj, uppbackad av hyllade popjazz-combon Trummor & Orgel.

Trummor & Orgel kan soundmässigt jämföras med Hansson & Karlsson. Väldigt mycket 60-tals-ös med andra ord. Egna låtar utlovas varvat med Love-, Misfits- och Stranglerscovers m.m.

Moneybrother stod med debutalbumet Blood Panic för ett av de mest uppmärksammade genombrotten 2003. Det ramlande in lovord, Grammisar, Guldmickar och andra utmärkelser. Moneybrother sålde massor av skivor, spelades i radio och erövrade framför allt landets klubb- och festivalscener.

Bakom namnet Moneybrother döljer sig Anders Wendin som tidigare spelade i Monster. Med fem plattor i bagaget ger han sig i sommar ut på en akustisk soloturné. Den 13 maj står han på Taubescenen.

/KL
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062