23948sdkhjf

Tuffare fartkontroll i Södermanland

Polismyndigheten i Södermanland och Eskilstuna kommun genomför i april och maj ett gemensamt trafiksäkerhetsprojekt med en rad olika aktiviteter. 
Den första insatsen inom projektet är utökad hastighetsövervakning på Norvallavägen i Eskilstuna. Den påbörjades 11 april och kommer att pågå till 29 maj.

– Tidigare trafikmätningar som kommunen utfört visar på att Norvallavägen är en av de hårdast trafikerade 30-sträckorna i Eskilstuna. Nästan 2700 bilar passerade där under ett dygn vid mätningar i slutet av 2010. Våra kontroller pekar dessutom på att medelhastigheten på sträckan ligger kring 40 km/tim, säger avdelningschef Mats Hällnäs , på trafikavdelningen hos Eskilstuna kommun.

– Att vi håller gällande hastighetsgräns och kör försiktigt i tätort är en viktig del av arbetet med att minska antalet allvarliga trafikolyckor. Beräkningar från Trafikverket visar att bättre efterlevnad av hastighetsgränserna på det kommunala vägnätet skulle minska antalet dödsfall i trafiken med 30 personer per år, säger polisinspektör Thomas Bonn , på Sörmlandspolisens trafikenhet.

– Vi hoppas att den modell av riktade insatser vi nu kommer att genomföra på Norrvallavägen bidrar till lägre hastighet på vägen på både kort och lång sikt. Lägre hastigheter räddar liv. Krasst uttryckt så avlider nio av tio gång- och cykeltrafikanter som blir påkörda av en bil som kör i 50 km/tim. Vid 30 km/tim så avlider en av 10, säger Thomas Bonn.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063