23948sdkhjf

Taxi Göteborg kvalitetssäkrar

I veckan startade Taxi Göteborgs sin stora fordonskontroll. Alla Taxi Göteborgs 430 taxibilar går under tre dagar igenom en säkerhetskontroll, uppdateras med nya prisdekaler och förses med nya dekaler om ”Schysta villkor”.
Första dagen, den 26 april, var man i Trollhättan och Alingsås för att den 27 och 28 april samla resterande bilar i Göteborg, i Frihamnen (Kaj 107). Varje år går Taxi Göteborg igenom samtliga bilar utifrån en lista där säkerhet och kvalitet kontrolleras. Sedan ett år tillbaka har även alla Taxi Göteborgs bilar en dekal märkt ”Schysta villkor”. Det betyder att Taxi Göteborg arbetar efter Transportarbetareförbundets riktlinjer. Bland annat handlar det om att Taxi Göteborg Ekonomisk Förening har ett kollektivavtal med Transport och att alla åkerier (de som äger taxibilarna) därigenom är anslutna till arbetsgivarorganisationen BA.

– För oss är det en självklarhet. På Taxi Göteborg tar vi ansvar för våra resenärer och våra förare. Dekalen garanterar att vi arbetar utifrån de Schysta villkor som Transportarbetareförbundet tagit fram, säger Claes Barkebo , vd för Taxi Göteborg.

Den fordonskontroll som kommer att göras under de tre dagarna omfattar allt från däck och säkerhetskameror till barnstolar och alkolås.

– Det är viktigt att kontrollera att allt finns och fungerar och samtidigt är det trevlig då det inte är så ofta som vi kan träffa så många av våra förare vid ett och samma tillfälle, fortsätter Claes Barkebo.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.522