23948sdkhjf

Säfsen raggar turister på nätet

Säfsen Resort har under flera år utvecklat anläggningens onlinebokning, bland annat genom att ha lanserat en särskild bokningsapplikation för erbjudanden via Facebook. Nu satsar man på att göra Säfsen mer tillgängligt via nätet för de utländska gästerna.
– Onlinebokningen för de tre sportlovsveckorna 7, 8 och 9 har ökat med 17 procent om man jämför med samma period 2010. Nästan två tredjedelar av våra gäster bokade i år via nätet. Nu satsar vi på en bokningsplattform med Visit Dalarna för att nå utländska gäster bättre, säger Christer Rosén , vd för Säfsen Resort.

Säfsen Resorts onlinebokning har ökat med 17 procent, eller 11 procentenheter, från cirka 54 procent till 63 procent, för de tre sportlovsveckorna. Samtidigt har telefonbokningen minskat från 39 procent till 33 procent för samma period.

– Det är glädjande siffror eftersom vi i och med detta får mer resurser och bättre möjligheter att ta hand om gästerna på plats, säger Christer Rosén.

Säfsen har funnits på Facebook i drygt två år. Bokningsapplikationen lanserades i december 2010.

– Här går vi ut med särskilda erbjudanden till våra Facebookvänner. Att vi har ökat vår närvaro i de sociala medierna, bland annat Facebook, bloggar och Youtube samtidigt som våra kunder blir allt tryggare när det gäller att hämta information och boka via nätet bidrar förstås till att onlinebokningen ökar, säger Christer Rosén.

I dag är det främst svenska gäster som bokar online men även Säfsens utländska gäster bokar allt mer via nätet. En ny satsning tillsammans med Visit Dalarna är att en för Dalarna gemensam försäljnings- och bokningsplattform genomförs för att nå ut till utländska marknader och målgrupper mer intensivt.

– Andelen utländska gäster som bokar online ökar sakta men säkert. Att vi nu gör gemensam sak med Visit Dalarna, ett starkt varumärke, kommer ytterligare trafik att drivas till vår bokning på nätet, säger Christer Rosén.

Säfsen Resort kommer dessutom att utveckla e-handelsplattformen ytterligare.

– Det kommer snart att bli ännu enklare och mer lustfyllt att boka Säfsen online, säger Christer Rosén.

Säfsen är en upplevelsedestination i sydvästra Dalarna med verksamhet året runt. I vårt alpina centrum finns 16 nerfarter, 6 liftar, 115 kilometer skidspår, ett omfattande utbud av snöaktiviteter och ett särskilt skidområde för barnen – Filuriland.

Under barmarkssäsongen: 450 kilometer MTB-leder, 17 000 hektar jaktmark, 175 sjöar för sport- och ädelfiske, kanot-, rid-, och vandringsleder samt massor av naturnära upplevelser för alla åldrar.

Säfsen är för tredje året i rad nominerad till utmärkelsen TRIP Global Award som delas ut till den bästa upplevelsen i Sverige.

Säfsen erbjuder konferensmöjligheter för upp till 400 personer, 1 300 bäddar i timmerstugor samt mat och dryck i restauranger med innovativa och ambitiösa kök. Säfsen Konferens är en del av Svenska Möten.

/KL
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093