23948sdkhjf

Härjedalsupphandling överklagad

Taxi Härjedalen överklagar Länstrafiken i Jämtlands upphandling av samhällsbetalda resor inom Härjedalens kommun. Centrala Buss fick trafiken som nu överklagats till Förvaltningsrätten.
Det har varit fler turer kring upphandlingen av färdtjänst och andra samhällsbetalda resor i Härjedalens kommun, Jämtlands län. I slutet av förra året arbetade nuvarande vd på Centrala Buss i Jämtland/Härjedalen AB, Magnus Stenwall, som ekonomichef på Länstrafiken i Jämtland.

Enligt uppgifter som framkommit till bland andra tjänstemän inom Härjedalens kommun hade Magnus Stenwall föreslagit ett samarbete i anbudsgivningen mellan Centrala Buss och Länstrafiken, trots att han visste att han snart skulle bli vd i bussbolaget. Taxi Härjedalen har dessutom bandat telefonsamtalet där Magnus Stenwall föreslår detta samarbete.

Stefan Fredriksson, tidigare vd på Centrala Buss men sedan knappt ett år vd för Länstrafiken, har tidigare kommenterat händelsen som olycklig, men förnekat att det funnits av avsiktligt uppsåt att kringgå LOU, lagen om offentlig upphandling. Länstrafiken stoppade upphandlingen och gjorde om den från början igen, enligt Stefan Fredriksson.

Den nya upphandlingen av trafiken i Härjedalens kommun inleddes 11 februari i år. Centrala Buss som tidigare inte varit med i upphandlingen kom nu med ett anbud.

Enligt Taxi Härjedalen är dock anledningen till överklagandet den jävssituation som föreligger just genom att en av nyckelpersonerna suttit på fler stolar under processen. Att upplägget dessutom kommer att göra det omöjligt att driva taxirörelse i Härjedalens kommun är en annan del av saken.

– Vi tycker inte att de ska få gå till så här. I en kommun som Härjedalen som helt lever på turism måste det finnas en fungerade taxirörelse under säsongen, men för att klara det behövs den samhällsbetalda trafiken för att ekonomin ska fungera, säger Peter Ekholm , styrelseledamot i Taxi Härjedalen och vd för Vemdalens Taxi.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063