23948sdkhjf

Anna Grönlund talade kollektivtrafik på Sverigemötet

Inför närmare ett hundratal moderata politiker från hela landet deltog BRs förbundsdirektör Anna Grönlund fredagen den 6 maj i ett seminarium kring kollektivtrafik i Karlstad. 
Seminariet var en del av Moderaternas riksstämma, Sverigemötet. Under ledning av riksdagsledamoten Jan-Evert Rådhström (m) talade hon tillsammans med statsekreterare Carl von der Esch och Svensk Kollektivtrafiks projektledare Håkan Bergqvist om infrastruktur, Ny kollektivtrafiklag och bussbranschens vilja att bidra till mer kollektivtrafik för pengarna.
– Om ni som avgör förutsättningarna för den lokala och regionala kollektivtrafiken vågar ge bussföretagen möjlighet att utvecklas och bidra till en fördubblad kollektivtrafik i linjen med intentionerna i den nya lagen tar vi ansvar för att kollektivtrafiken förmår locka fler att ställa bilen och ta bussen, framhöll Anna Grönlund. Tillsammans kan vi – både beställare och operatörer från alla trafikslag i kollektivtrafiken – ge människor ett attraktivt alternativ till den egna bilen. Glöm heller inte att ni har makt och möjlighet att prioritera kollektivtrafiken i den kommunala infrastrukturen.
Anna Grönlund förklarade att man till exempel ser fram emot en fullskalig BRT-lösning i en svensk stad i närtid.
- Superbuss-lösningar behöver etableras i Sverige precis som i många andra länder runt om i världen, sa hon. De ger kapacitetsstarka och kostnadseffektiva lösningar för den lokala och regionala kollektivtrafiken som måste finnas med som alternativ i alla politiska regionala beslut. Och med tanken på att några av de ledande fordonsleverantörerna till dessa system finns i Sverige och har stor betydelse för sysselsättning och teknisk utveckling för hela landet behöver vi svenska exempel för internationell lansering.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079